Symbolin voima – retriitti

Symbolin voima – matka oman viisauden äärelle 13.-16.9.2024

Jungilais-shamanistinen retriitti vie oman sisäisen voiman ja viisauden äärelle Levin kupeessa, Lapin ruskan kirkkaissa väreissä.

Symbolityöskentely on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta itse. Symboli toimii siltana, jonka kautta ihminen voi tulla yhteyteen syvemmän sisäisyytensä kanssa. Tämä yhteys sisäiseen maailmaan ja sen sisältämiin voimavaroihin on tärkeä polku ihmisenä kasvamisessa ja kypsymisessä.

Sekä shamanistinen maailmankuva, että jungilainen käsitys tiedostamattomasta kuvaavat samoja inhimillisiä syvyysulottuvuuksia. Retriitillä käytetään työvälineinä Carl Jungin kuvaamaa aktiivista imaginaatiota ja shamanistisissa perinteissä jo vuosituhansia käytettyä kokemuksellista mielikuvamatkaa. Näiden työskentelymuotojen avulla osallistujat ohjataan sisäisten symbolien äärelle, joiden kautta avautuu luontaisia mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun, omien voimavarojen valjastamiseen ja luontoyhteyden vahvistamiseen. Symbolityöskentely perustuu henkilökohtaiseen suoraan kokemukseen, jota elävöitetään myös luovin menetelmin. Osallistujat voivat valita omien mieltymystensä mukaisia luovia työskentelytapoja, kuten kuva, tarina, liike ja musiikki.

Retriitillä on työskentelyjaksojen lisäksi myös sopivasti vapaa-aikaa, joka mahdollistaa upeasta luonnosta nauttimisen syksyn parhaaseen ruska-aikaan. Luontoa hyödynnetään myös osana symbolityöskentelyä ja luonnollisesti ohjelmaan kuuluu myös suomalainen rantasauna. Näyttämön upealle retriitille luo Lapin ruska.

Osallistuminen retriitille ei vaadi aiempaa jungilaisen ajattelun tai shamanistisen perinteen opiskelua, mutta retriitti sopii hyvin myös enemmän aihetta tutkineille. Osallistujilta edellytetään avoimuutta ja uteliaisuutta ei-rationaaliselle ja symboliselle; sekä riittävän tasapainoista mieltä. Akuutissa kriisissä olevalle tai vakavista mielenterveyden ongelmista ajankohtaisesti kärsivälle retriitti ei ole oikea-aikainen.

Retriitti alkaa torstaina 13.9. klo 15 ja jatkuu sunnuntain 16.9. lounaalle saakka. Retriitin hinta on 490e (sis. alv 24%).

Majoitus kahden hengen huoneissa ostetaan erikseen Immelmökeiltä, kokonaishinta osallistujamäärästä riippuen 120-150e. Mökeissä on mahdollisuus ruoanlaittoon ja vieressä on Levin kattavat palvelut kauppoineen ja ravintoloineen.

Ohjaajina:

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi, psykoterapeutti, ekoterapeutti, jungilainen coach, joogaopettaja.

Ari-Pekka Skarp, psykologi, psykoterapeutti, tietokirjailija, mindfulness-kouluttaja, dharmaopettaja, jungilainen coach, joogaopettaja

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset: nina.pyykkonen(at)elisanet.fi / ap(at)mielenlaboratorio.fi

Ohjaajista löydät lisätietoa osoitteista:
Nina: www.terra-imaginatio.fi
Ari-Pekka: www.mielenlaboratorio.fi 
Kuuntele myös Mielen laboratorio -podcastin jakso Symbolin voimasta: https://spotifyanchor-web.app.link/e/t1dzhNX3Sxb